Mjeku Pëllumb Pipero në emisionin “Open” ka thënë se koronavirusi është shumë i ngjashëm me gripin e zakonshëm.

Sipas Piperos një nga gjërat që i dallon është vështirësia në frymëmarrje, dhe ai ka treguar se pikërisht kjo në shumë raste ngatërrohet.

Sipas Piperos në rast se kalohet shifra prej 30 frymëmarrjesh në minutë, atëherë tregohet se mushkëria ka mungesë të oksigjenit.

“Ngjan si dy pika uji me gripin e zakonshëm. Temperaturë, dhimbje koke, kollë dhimbje muskujsh, të vjella, diarre etj. Diferenca është tek vështirësia në frymëmarrje. Më marrin në telefon. U them se vërë dorën në gjoks dhe shiko orën.

Më thonë kam 17 frymëmarrje. Kjo nuk është vështirësi në frymëmarrje ky është an. kth. U kam thënë vështirësi në frymëmarrje është mbi 30 frymëmarrje në minutë pasi nuk furnizohen dot me oksigjen. “ tha Pipero. Lidhur me numrin e personave të prekur mjeku tha se situata është serioze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *