Mjeku Pëllumb Pipero tha se numri personave të prekurve , është të paktën 10 herë më I madh se numri I personave të identifikuar deri në këto moment. Pra të paktën në Shqioëri sot duhet të jenë 650 persona të prekur.

“Të paktën numri është 10 herë më i madh, pavarësisht se shumica e tyre nuk kanë asnjë shenjë . Por nëse ata nuk zbatojnë këshillat dhe urdhrat ata janë burim për të tjerët”.

I pyetur përse nuk bëhen më shumë teste, Pipero tha:

“Kjo nuk është një fushatë depistimi, jemi në pan. demi, vende të ndryshme kanë bërë qasje të ndrysme. Unë personalisht jam që të gjurmojmë fort të gjitha rastet e kontaktit, kudo ku janë.

Edhe pse fshihen heqin, telefonin. Nuk ka arsye të kemi pa. nik gjithë prob. lemi është të testojmë për të identifikuar në mënyrë që të kufizojmë sa të mundemi epid. eminë”.

Mjeku tha se bumi pritet në javën e tretë. “Javën e tretë bën një bum që të shokon”, tha Pipero duke u bërë thirrje qytetarëve për të mos dalë nga banesat, veçanërisht të moshuarve.

“Le të shikojnë çfarë ndodh me moshën e tyre në Itali. Dil në ballkon për diell. Kjo sëm. undje transmetohet nga kontaktet e afërta. Po të kemi kujdes, neve e izo. lojmë shumë shpejt epid. eminë.

Mendoj se fundi i Marsit, java e parë e Prillit duhet të jetë thyer edhe tek ne dhe ndoshta do fillojnë të lehtësohen dhe masat, pro askush nuk e thotë dot sa do të vazhdojë”, u shpreh mjeku, do t’iu luteshim te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *